Sayfalar

13 Mayıs 2013 Pazartesi

İndirimli Elbise ve Ayakkabı


                İçinde bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde internet teknolojilerini en iyi şekilde kullanan yapılardan biri olarak sanal alışveriş mağazalarını örnek göstermek mümkündür. Çünkü gerçekten de yapılan reklam çalışmaları, tanıtımlar ve oldukça ilgi çekici indirimler ile bu tür firmalar çok fazla ilgi çekmeyi başarmıştır. Zaten insanların alışveriş için en önemli beklentisi fiyat konusundaki etkileyici rakamlar olarak dikkat çeker.



                Bunu sağlayan firmalar da sanal olarak alışveriş yapmama konusunu birden silmeyi çok iyi bir şekilde uygulamaya koymuştur. Genel olarak insanların ilgisini çeken konulara baktığımızda indirimli elbise ve ayakkabı modellerine çok yoğun bir ilginin bulduğunu satış oranlarına bakıp hemen fark etmek oldukça mümkün bir durumdur.



Kısa Çorap Modelleri


                Çorap kullanımı gündelik yaşantıda pek belirgin bir kullanım yapısı olmadığından dolayı öyle çok bilinen, yani yoğun olduğunu düşünülen bir giyim ürünü değildir. Fakat gerçeğin böyle olmadığının altını çok rahat bir şekilde çizmek mümkündür. Çünkü böyle bir düşüncenin ortaya çıkmasındaki temel neden, biraz önce de söylediğimiz gibi çorabın ayakta olması ve ayağında genel olarak ayakkabı içerisinde bulunmasıdır.



                Fakat böyle bir konunun olmadığını son yıllarda oldukça büyük ilgi gören kısa çorap modelleri ile kanıtlamak mümkündür. Zaten kısa çorap modelleri, sportif yapısı sayesinde ünlü spor markalarının da üretim ağına girmeyi başarmıştır ve alanda karşımıza oldukça kaliteli, kullanışlı ürün modelleri çıkmaktadır.



Modacılık


                Sürekli gelişip farklı çizgilere bürünen dünyayla birlikte insanların da fikirlerinde, hayat ideallerinde ve yaşayış biçimlerinde bir takım değişimlerin olduğu herkesin malumudur. Bu durumun sonucunda ortaya çok farklı oluşumlar çıkabilmekte ve yine bu durumun sonucunda bilinen olgular birden bire silinebilmektedir. Tüm bu konuları doğal bir döngü olarak adlandırırken bahsettiğimiz yeni oluşumlara örnekler verebiliriz.



                Örneğin modacılık üzerinden konumuzu devam ettirelim. Bu konu yazımızın başından beri bahsettiğimiz değişimi en iyi şekilde yansıtmaktadır. Çünkü modacılık, sürekli değişen zevk dünyası ve çizgiye uygun ürün modelleri yaratmayı kendine amaç edinmiş kişi ya da kurumların uğraştığı bir olgudur. Farklılığa bu denli yoğun bir ilgi olduğu sürece de aynı şekilde aranan özellik olmaya devam edecektir.



Spor Giyim Markaları


                Özellikle genç nesilin tercih ettiği giyim ürünlerinde, gerek elbise modelleri olsun gerek de ayakkabı modellerinde bir marka tutkusudur alıp başını gittiğini söyleyebiliriz. Tabii bunda markaların çok kaliteli ve hoş yapıya sahip ürünlerin de etkisinin mutlaka altını çizmek gerekmektedir. Nitekim spor giyim markaları en azından bu markaların büyük bir çoğunluğu dünya çapında üretim yapmayı amaç edinmektedir.



                Buna bağlı olarak da ortaya çıkan ürünler biraz pahalı olmakla beraber uzun süre kullanıma uygun olduğundan dolayı çok daha cazip bir konu çıkmaktadır karşımıza. Zaten spor giyim markaları dediğimiz zaman ele alınacak temel markalar belli. Bunlar için, adidas, nike, puma, lescon, asix, kinetix ve converse gibi isimleri saymak mümkündür.



12 Mayıs 2013 Pazar

Kapalı Giysi Modelleri


                Giyim alanında karşımıza çıkan yeni alanlara her geçen gün yeni bir tanesinin eklendiğini gördükçe, ayrıca mevcut giyim potansiyelinin de daha açık bir yapıya kavuştuğunu görmekteyiz. Gerçekten de tam böyle değil midir? Bunu kendimizin de çok basit bir şekilde görüp idrak etmesi oldukça mümkün bir durumdur.



                Nitekim her ne kadar bu yönde değişmeler yaşanıyor olsa da halen kapalı giysi modelleri özellikle bazı kesimlerde bayanlar tarafından çok tercih edilmektedir. Kapalı giysi modelleri ifadesinden kastımızın tesettür olmadığını, şu anki mevcut giyim potansiyeline göre biraz daha kapalı giyim ürünü gruplarına ait elbise modellerini olduğunu çok rahat bir şekilde ifade etme şansımız bulunmaktadır elbette ki.



Dar Paça Pantolon Modelleri


                Giyim konusunda ortaya çıkmış ürün gruplarına öylesine farklı modellerin adı altında incelemeye alma şansımız vardır ki, gerçekten de insanların bu tür tüm giyim ihtiyaçlarını karşılama yönelik potansiyel mevcuttur. Hepsinden evvel dünya üzerinde yaşamakta olan insan sayısını ve bu insanların farklı giyim ihtiyaçlarını ya da farklı giyim tercihlerini göz önünde bulundurmak dahi yeterli bir konu olacaktır mevcut potansiyeli anlamak için.



                Fakat bu giyim konusu içinde de mutlak suretle ön planda olan ürün modelleri de yok değildir hani. Bunlar da oldukça geniş alanlara yayılmayı başarmaktadır. Mesela son birkaç yılda çok büyük ilgi görerek geniş alanlara yayılmayı başarmış dar paça pantolon modelleri üzerinde durulabilir. Adeta geçmiş yıllarda çıkmış bol paça pantolon modellerine tepki olarak oluşmuş dar paça pantolon modelleri özellikle genç kesim tarafından ciddi anlamda ilgi görmektedir.


2013 Yaz Moda


                Giyim alanında sürekli değişimlerin yaşanmasına baş rolü oynayan, günümüzdeki giyim sektörünün böylesine canlı bir yapıya sahip olmasında belki de en önemli etkiyi yaratan konu. Zaman zaman akım şeklinde ortaya çıkan, bazen de sadece belirli bir dönemi içine kapsayan moda kavramı her ne kadar bir takım konular için geçerli bir yapıya sahip olsa da en belirgin kullanım şeklini giyim alanındaki moda kavramları ile görmekteyiz.



                Nitekim genel olarak moda zaten sadece giyim alanına özgü bir kavram gibi düşünceler de hakimdir. Güncel moda trendleri üzerinde durmak gerekirse biraz da 2013 yaz moda konusu üzerinde yoğunlaşmak gerekebilir. Çünkü şu anda içinde bulunduğumuz zamanın zevklerini, hakim olan tonlarını ve tabii ki moda trendlerini içine alan konu 2013 yaz moda olarak ifade edilmektedir.



Bayan Etek Modelleri


                Hem erkekler için hem de bayanların kullanımına özel bir takım belirleyici giyim ürünü modellerinden bahsetme şansımız bulunmaktadır. Yani ifade etmeye çalıştığımız bu ürünlerin kullanımıyla bayan ve erkek giyim arasında net bir çizgi ile ayrım yaşandığını söyleyebiliriz. Zaten bu temel ayrımlardan ortaya çıkarak gelişen giyim ürününde bahsetmiş olduğumuz kavramlar eğer olmasaydı o zaman çok tek düze, fazla seçeneğin olmadığı bir giyim potansiyeli oluşmuş olurdu.



                Örneğin bu oluşumun temel parçasından bir tanesine değinmek istersek eğer bayan etek modelleri üzerinde durmak mümkündür. Çünkü etek, her zaman o sınırlı kullanımıyla bayanların simgesi haline gelmiş bir ürün özelliğini taşımaktadır bünyesinde.



Saç Şekilleri


                Bir insanın görünümünde bir takım unsurların çok büyük etkisi bulunmaktadır. Örneğin tercih edilen elbise modeli ya da tercih edilen aksesuar çeşitleri… Fakat bununla da sınırlı değildir görünümü etkileyen unsurlar. Örneğin yine çok önemli bir etkiye sahip olan saç şekilleri de bu konu için ele alınabilir.



                Hatta zaman yana karşımıza öylesine ilgi çekici niteliklerde saç modelleri çıkmaktadır ki kişinin üzerinde taşıdığı elbise modelinden çok daha ön planda olduğunun altını çizebiliriz. Ayrıca birbirinden farklı saç şekilleri konusu sadece erkek ya da yine sadece bayanlarda yoğunluk göstermek gibi bir yapıya sahip değildir. Gerek bayanlar olsun gerek de erkekler olsun saçlarının görünümüne çok büyük önem göstermektedirler genel olarak



Takım Elbiseler


                İnsanların giyinme ihtiyaçlarını belirli ölçeklerde karşılayabilecek bir sürü elbise grubunu ve bu gruplara ait sayısız ürün modelini ele almak mümkündür. Fakat elbette ki çok doğal bir şekilde tüm elbise modelleri için aynı şeyleri söylemek mümkün değildir. Çünkü bazı elbise modellerinin hem ağırlığı hem de popülaritesi gerçekten de çok ama çok yükseklerde bulunmaktadır. Bu tür elbise modellerinde bir çok örnek vermek gerekir.



                Ama erkek giyimi için verilecek öyle bir örnek bulunmaktadır ki bu giyim ürünü karşısında diğer tüm modellerin gölgede kaldığını çok rahat bir şekilde ifade edebiliriz. O da zaten herkesin anladığı gibi takım elbiseler olarak ele alınabilir. Çünkü takım elbiseler erkekler için sıklığı, yakışıklılığı en iyi şekilde simgeleyen ürün modellerinin başında gelir. Hatta giyen her erkeğe yakışması gibi bir özellik dikkat çekmektedir takım elbiseler için.


11 Mayıs 2013 Cumartesi

2013 Yaz Tişört Modası


                Belirli bir kullanım zamanı olmaksızın bazen tekli olarak bazen de bir gömlek altında ya da farklı şekillerde tişört kullanımını görebiliriz. Öte yandan erkekler için ya da bayanlar için de sınırlı bir kullanım alanı yoktur. Sadece renk ya da tasarım farklılıkları vardır, o kadar. İşte tüm bu artıları sebebiyle tişört insanların en fazla tercih ettiği giyim ürünleri arasında yer bulmaktadır kendine. Fakat biraz önce belirli bir kullanım zamanı olmadığını söylemiş olsak da mevsimsel durum nedeniyle yaz aylarında biraz daha hareketlenme olduğunu çok rahat bir şekilde ifade edebiliriz.



                Örneğin ele aldığımız konuya güncel bir yaklaşım yapmak için 2013 yaz tişört modası üzerinde durabiliriz. Zaten tişört kullanımı yapı olarak pek değişiklik göstermeyen özelliğiyle bilinmektedir. Yaşanan moda gibi akımlarda karşımıza çıkan değişimler ise genel olarak renk, yazı ve tasarımdan başka bir şey değildir. 



Fantezi Gece Giyim


                Bayanların hayatın her anında görünümlerine dikkat ediyor olmalarının bazı sebepleri vardır. Örneğin sadece kendilerini aynanın karşısındaki göze hoş gelen bir şekilde görmek yeterli değildir. Elbette ki bu da önemli bir konudur ama daha çok farklı unsurları ele almak da söz konusudur. Daha çok gece giyiminde sadece bayanların değil de, eşlerin ortak bir şekilde karar verdiği giyim ürünlerinden söz etme şansımız bulunmaktadır.



                Genel anlamıyla bu ürün modellerini ele alacak olursak fantezi gece giyim şeklinde bir giyim ürünü grubu çıkacaktır karşımıza. Esasında bu ürün grubunun kullanım olarak çekingen bir yapıya hitap ettiğini de görmekteyiz. Fakat tüm bunlara rağmen çiftlerin hayatı için çok farkı soluklar oluşturması sebebiyle fantezi gece giyim tüm ürün modelleriyle ilgi gören bir giyim grubudur.



Erkek Pantolon Modelleri


                Erkeklerin bayanlara göre giyinme ve kendine bakma konusunda biraz daha geri seviyede kaldığı her yerde karşımıza çıkmakta olan bir konu. Esasında doğruluk payı da yok değil hani... Fakat bunun teknik nedenlerini de araştırmak gerekmekte. Çünkü aslında erkekler de giyimlerine zaman zaman fazla ilgi göstermektedir. Fakat onlar için yapılacak fazla çeşitlilik tercih olmadığı için doğal olarak belirli sınırlar arasında kalmaktadırlar. Örneğin bahsetmiş olduğumuz yapıda olan erkek pantolon modelleri üzerinde durma şansımız vardır.



                Her şeyden önce genel olarak kumaş ya da kot yapısının olduğu bir olgu dikkat çekmekte. Öte yandan erkek pantolon modelleri renk konusunda da pek dışarıya çıkmaz istisnalar hariç. Bilinen siyah, taşlı ve mavi tonlarındaki renkler bu pantolon modelleri için vazgeçilmez bir yapıdadır.